Saturday, May 22, 2021

Ihlamur Çayı

  •  Kaynar suya atacağınız bir tutam ıhlamuru 5-10 dakika aralığında ağzı kapalı bir şekilde demledikten sonra tüketebilirsiniz. Ihlamuru hazırlarken, yaprak ve çiçekleri ateş üstünde kaynatmadan tutmalısınız. Ihlamurun verimliliğini arttırmak için hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta budur. Kaynatılarak hazırlanan ıhlamur, faydalı maddelerin ve bileşiklerinin çoğunu kaybedebilir. Demini alan çayı süzgeç yardımıyla bardağa boşaltırsanız yaprak ve çiçeklerin çayınıza gelmesini engelleyebilirsiniz. Her şeyin bir dozajı olduğu gibi ıhlamuru da günde 3 bardaktan fazla tüketmemeniz gerekir.

https://www.lipton.com/tr/cay-kulturu-makaleleri/ihlamur-nasil-yapilir.html


  • Ihlamur çayını bir demlikte, cezvede ya da french press’te demleyebilirsiniz. Kaç bardak çay yapacaksanız demleme kabınıza o kadar tutam ıhlamur ekleyin. Ihlamurları demlemeye başlamadan önce bir sudan geçirip tozunu akıtmanızda fayda var. Bir adet elmayı da küp küp doğrayıp ıhlamura ekleyin. Üzerine kaynar suyu ekleyip 5 dakika kadar demlenmesi için bekleyin.


Ihlamur çayınızı servis ederken içine bir çay kaşığı bal ekleyebilir ve limon suyu ilave edebilirsiniz. Ancak özellikle balı mutlaka sonradan eklemeniz gerektiğini unutmayın. Zira bal belli bir derecenin üzerinde doğallığını ve besleyiciliğini kaybeder.

https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/ihlamur-nasil-yapilir-ihlamur-cayi-nasil-demlenir-41089985


  • Ihlamur çayını demleme usulü ile kaynatmadan hazırlanması önemlidir.

Ihlamur çayını gün içinde 2 en fazla 4 bardak tüketebilirsiniz. Her bitki çayında olduğu gibi ıhlamur çayını tüketirken de günlük miktarın üstüne çıkmamakta fayda bulunur.

https://www.milliyet.com.tr/pembenar/ihlamur-nasil-demlenir-caydanlikta-ihlamur-cayi-nasil-yapilir-nasil-icilir-6376909


  • Her şeyin bir dozajı olduğu gibi ıhlamuru da günde 3 bardaktan fazla tüketmemeniz gerekir. 

Ihlamur nasıl demlenmeli merak ediyorsanız, bu işlem oldukça basittir. Kaynar suya atacağınız bir tutam ıhlamuru 5-10 dakika aralığında ağzı kapalı bir şekilde demledikten sonra tüketebilirsiniz

https://www.lipton.com/tr/cay-kulturu-makaleleri/ihlamur-nasil-yapilir.html

No comments:

Post a Comment