- Düdüklü Tencerede Patates Kaç Saatte Pişer?
Patates pişirmedeki en kolay nokta düdüklü tenceredir. Düdüklü tencerede patates haşlamak için 10 dakika yeterlidir. Püre için kabukları soyulmalıdır. Eğer patatesler doğranıp kabukları soyulursa 5 dakika yeterli olacaktır. Düdüklü tencere havayı diğer tencerelere göre daha hapseder. Böylece ısıyı hapseden yapısı ile hızlı yapılması gereken yemeklerde tercih edilebilir.
https://www.milliyet.com.tr/pembenar/patates-kac-dakikada-haslanir-duduklu-tencerede-patates-kac-saatte-piser-6376916
- Düdüklüde Patates Püresi Tarifi Yapılışı
Patatesler soyulur. Bol su dolu düdüklü tencerenin içine konulur.
10 dakika pişirilir.
Piştikten sonra iyice suyu süzülür.
Çatal yardımı ile ezilir.
Kaynatılan süt, tereyağı, tuzu ve karabiberi de ilave edilip mikser yardımı ile güzelce çırpılır.
https://www.nefisyemektarifleri.com/duduklude-patates-puresi/
- Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
6 adet orta boy patates
1 su bardağısüt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün. Üzerine tereyağı ilave ederek güzelce ezin.
Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek güzelce, pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin.
https://yemek.com/tarif/patates-puresi/
- Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
6-8 tane patates
Su (patatesleri kaynatmak için)
2 kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
karabiber
Yumuşayan patatesler süzülür.
Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir.
Süt, tuz ve karabiber eklenir.
İyice püre haline gelene kadar ezilir.
https://www.nefisyemektarifleri.com/patates-puresi-tarifi/
No comments:
Post a Comment