1 gece önceden mutlaka suda bekletmek
Ertesi gün su ilavesiyle, üzerinden köpüklerini ala ala haşlayalım
Nohutlar haşladıktan sonra sularını süzdürüp oda sıcaklığında ılımaya bırakın
Soğumadan kilitli poşetlere ya da buzdolabı poşetlerine aktarmamaya özen gösterin
Ağızlarını hava almayacak şekilde kapatın.
Buzluğa atın
6 ay - 1 seneye kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz
https://www.nefisyemektarifleri.com/haslanmis-nohut-derin-dondurucu-icin/
Kullanmadan kısa bir sürece önce çıkarıp oda sıcaklığında biraz çözünmesini sağlayabilirsiniz
Eğer çözünmemişse poşetin içerisinde çıkarıp bir kaba alın ve üzerine sıcak su ilave ederek nohutlarınızı hızlı bir şekilde çözdürün.
https://yemek.com/tarif/nohutlu-pilav/
https://yemek.com/buzlukta-nohut-nasil-saklanir/
No comments:
Post a Comment