Tuesday, August 18, 2020

nohutlu pilav

 1 gece önceden mutlaka suda bekletmek

Ertesi gün su ilavesiyle, üzerinden köpüklerini ala ala haşlayalım

Nohutlar haşladıktan sonra sularını süzdürüp oda sıcaklığında ılımaya bırakın

Soğumadan kilitli poşetlere ya da buzdolabı poşetlerine aktarmamaya özen gösterin

Ağızlarını hava almayacak şekilde kapatın. 

Buzluğa atın

6 ay - 1 seneye kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz

https://www.nefisyemektarifleri.com/haslanmis-nohut-derin-dondurucu-icin/

Kullanmadan kısa bir sürece önce çıkarıp oda sıcaklığında biraz çözünmesini sağlayabilirsiniz

Eğer çözünmemişse poşetin içerisinde çıkarıp bir kaba alın ve üzerine sıcak su ilave ederek nohutlarınızı hızlı bir şekilde çözdürün. 


https://yemek.com/tarif/nohutlu-pilav/

https://yemek.com/buzlukta-nohut-nasil-saklanir/

No comments:

Post a Comment